האם אתם רוצים ללמוד לשלוט בלחצי היום יום, לשפר את יכולת הריכוז, למצוא את האושר האישי שלכם ואפילו לשפר את איכות השינה שלכם? האם אתם זקוקים למעט שלווה ורוגע או סתם לעצירה ממירוץ החיים? בקורס מיינדפולנס תקבלו כלים לכל הדברים האלו ועוד.
בקורס תלמדו:
- איך לאמן את הקשב, המיקוד והריכוז.
- איך להפחית מתח, לחץ, עצבים וחרדה (כגון חרדה לפני מבחנים).
- איך להרחיב את יכולת האמפתיה והחמלה.
- איך לבנות תקשורת בין אישית טובה.
- איך לאמן את המוח לשחרור מדפוסי חשיבה מזיקים, ולהפחית את השיפוטיות הפנימית
את כל זה נעשה יחד במרחב בטוח ותומך ללמידת כלים משמעותיים לחיים.
ההשתתפות בקורס תזכה את התלמידים שיסיימו אותו בהצלחה ב 2 נקודות זכות (לא אקדמיות) במסגרת לימודי החוץ של אוניברסיטת חיפה (הלימודים הרב – תחומיים).
מנחת הקורס – שרון פיירברגר
שרון פיירברגר היא מדריכת מיינדפולנס מוסמכת למבוגרים ונוער, בעלת תואר ראשון בחינוך וספרות אנגלית, תואר שני בהוראת שפות זרות, ובוגרת קורס הכשרת מדריכת מיינדפולנס לנוער וילדים ממכללת אורנים.
מעבר ל 28 שנות נסיונה בהוראה, שרון היא בעלת ניסיון של 3 שנים בהוראת מיינדפולנס בבית בירם, הכולל הדרכה ב – 5 קורסים למורים. תלמידים בבית בירם מתרגלים איתה מיינדפולנס מזה כשלוש שנים.
שרון היא כיום דוקטורנטית בתחום כישורי הלמידה באמצעות תרגול מיינדפולנס.
מי, מה, מתי, היכן?
מהי מתכונת הקורס?: הקורס יתקיים כקורס סימסטריאלי, במהלך 14 מפגשים שבועיים בני שעה וחצי כל אחד. בטופס ההרשמה יש לציין אם אתם מעוניינים בהשתתפות בסימסטר א' או בסימסטר ב'.
מי יכול להשתתף?: תלמידי מרחב ההנצה (כיתות ט' וי'). ייתכן ותפתח קבוצה נפרדת לתלמידי י"א וי"ב (כתלות בהרשמה).
מועדי הפתיחה: אוקטובר 2022, פברואר 2023. מועד מדוייק ימסר למשתתפים קרוב למועד פתיחת הקורס.
זמני קיום הקורס: בימי שני או רביעי, כרגע שעה לאחר תום הלימודים.
איפה זה יתרחש?: בקמפוס הרוח והרעות. מקום החדר יימסר למשתתפים קרוב למועד תחילת הקורס.
דוגמא למכתב שכתבו תלמידים שהשתתפו בקורס:
שיעורי ה"מיינדפולנס" בבית הספר, מנקודת מבטם של תלמידים
כתלמידי כיתת האנגלית המואצת של גב' שרון פיירברגר, למדנו לאורך מחצית השנה קורס במיינדפולנס, בכל יום ראשון בבוקר. במבט לאחור, אנו מאמינים שזהו אחד הדברים החשובים ביותר שבית הספר מלמד, ואנו מבקשים להביא דעה זו לידיעת הסגל הפדגוגי:
במהלך קורס המיינדפולנס, למדנו כלים להתמודדות עם לחץ וחרדה במצבים שונים – כיצד לקחת הפסקה מהלחץ המתמשך, להרגיע את עצמנו ולחיות בשקט נפשי, למרות הפורענויות שתבואנה בחיים. כלים משמעותיים שילוו אותנו בכל שלב בהמשך חיינו. כדור שגדל במאה הנוכחית, אין לנו ספק שלכלים אלו יהיה, לצערנו, שימוש רב. אנו מאמינים שהתוכנית תורמת תרומה רבה, ותומכים בדעה שיש לשלבה באופן אינטגרלי בחוגים נרחבים יותר, היות והיא רלוונטית לכולם, תלמידים ומורים כאחד.
בסערת גיל ההתבגרות, לא פשוט לשמור על בריאותינו הנפשית – במיוחד בדור שלנו, ובמיוחד בתקופת הקורונה. כפי שמרבה לתאר ד"ר גודמן בספרו "משבר הקשב", רבים התלמידים בגילנו שמפתחים חרדות, דכאונות, הפרעות נפשיות ועוד. לעניות דעתנו, בית הספר אינו רק מרחב אינטלקטואלי – בריאותנו הנפשית חשובה לא פחות מהשכלתנו האקדמית, וזו בדיוק הדרך לעשות זאת.
נסיים השנה את שנות לימודינו בבית הספר, ושילוב התוכנית בשנים הבאות לא ישפיע עלינו באף דרך. יחד עם זאת, מתוך דאגה ל "Well-being" של אחרים – באם השכבות הקטנות מאיתנו יזכו בכלי חשוב מאין כמוהו, שיעזור לחזק את בריאותם הנפשית, אשרינו.
עידו גל, שני סום, אביב ספרן, בנימין פסטובסקי, גיא גוטמן, וכל תלמידי כיתת האנגלית.